RUS

Har ägnat större delen av dagen åt RUS. Trelleborgs kommun har nämligen fått möjlighet att yttra sig över förslaget till Skånes regionala utvecklingsstrategi 2030 – Det öppna Skåne 2030. Just nu finputsar jag texten på hemmakontoret vid köksbordet.

Under den senaste tiden har vi samlat in synpunkter från politiker och tjänstemän för att få input till ett yttrande som kommunstyrelsen förhoppningsvis ska ställa sig bakom vid sitt sammanträde den 2 april.

Det är Region Skåne som har ett uppdrag från staten att samordna de regionala utvecklingsfrågorna och leda arbetet med att ta fram en regional utvecklingsstrategi.

I förslaget till strategi finns fem prioriterade ställningstaganden presenterar ett antal delstrategier och mål. De fem ställningstagandena är:

  • Skåne ska erbjuda framtidstro och livskvalitet
  • Skåne ska bli en stark hållbar tillväxtmotor
  • Skåne ska dra nytta av sin flerkärniga ortstruktur
  • Skåne ska utveckla morgondagens välfärdstjänster
  • Skåne ska vara en globalt attraktiv region

En av frågorna som ställs i remissen är hur vi kan bidra till Skånes utveckling?

Det går naturligtvis att räkna upp massor med bidrag från Trelleborgs kommun: Goda boendemiljöer, rikt fritids- och kulturliv, livaktiga föreningar, närheten till kontinenten, en av Sveriges viktigaste hamnar, välfungerande välfärdstjänster etc.

En fråga man dock måste ställa sig är vad som är kommunens huvuduppdrag. För mig är det ganska egoistiskt. Nämligen att varje dag göra livet så bra som möjligt för våra kommuninvånare inom de områden kommunen har ansvar för. Först därefter kommer att t.ex. bidra till regionens gemensamma utveckling och de sätt vi bidrar på ska direkt eller indirekt gynna våra kommuninvånare.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s