Skånes bästa pågatågsstation

Trelleborgs kommun och Skånetrafiken har idag offentliggjort en avsiktsförklaring om utveckling av Trelleborg C.

Så här skrev vi på kommunens hemsida:

”Inom kort startar det stora förvandlingsnumret i Trelleborgs gamla Centralstation. Huset byggdes 1896 och ska nu bli ett resecenter där 2000-talets senaste teknik ska styra.

– Trelleborg blir ett flaggskepp för kollektivtrafik i Skåne. Detta kommer att ge såväl Trelleborg som kollektivtrafiken i stort en stor skjuts framåt, menar trafikdirektör Henrik Dagnäs på Skånetrafiken.

Om drygt halvannat år ska Pågatågen börja rulla på Trelleborgsbanan. Trafikstarten är planerad till lucia 2015, och då knyts Trelleborg samman med det nationella och internationella tågnätet. Då har det gått 44 år sedan persontågen senast rullade in och ut från Trelleborgs Centralstation. Resenärerna som var med då kommer att känna igen sig, samtidigt som stationen och stationsområdet kommer att vara modernt och helt anpassat efter de senaste tekniska landvinningarna.”

Genom avsiktsförklaringen åtar sig Skånetrafiken att fram till år 2020 prioritera Trelleborg C när det gäller att testa nya tekniska lösningar för att underlätta för resenärerna och addera mervärden till resandet.

Tag plats! Dörrarna öppnas för resan mot framtiden!

20140408-172025.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s